Момичетата 8-10 клас на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм завоюваха първото място в ученическите игри по баскетбол. Те сломиха представителките на ППМГ „Никола Обрешков“ с 38:12 и за поредна година доказаха превъзходството си в тази възрастова група. Двата тима бяха единствените записали се за участие тази година. Под ръководството на учителите по физическо възпитание и спорт в гимназията Симеон Кушев и Теодора Флорова, момичетата изиграха силен мач и не дадоха шанс на съперничките си. Шампионките бяха в състав: Женя Колева-капитан, Габриела Г.Георгиева, Милена Иванова, Габриела Н. Георгиева и Йоана Иванова. Момичетата донесоха купата в гимназията и я добавиха към богатата витрина от спортни успехи на училището. Директорът на ПГЛПТ Антони Илиев заяви, че е горд с момичетата и им пожала успешно и достойно да защитят името на гимназията на предстоящото областно първенство в Стара Загора

 

 

Футболният отбор на ПГЛПТ – момчета 8-10 клас завоюва шампионската купа в междуучилищното първенство на Казанлък. Момчетата на Симеон Кушев заслужено триумфираха след драматична победа във финала с дузпи над ПГТТМ. По този начин момчетата си извоюваха класиране в областното първенство следващата година.

БРАВО момчета-гордеем се с Вас! 

     На 18.03 2016г. отбора по баскетбол-момичета на ПГЛПТ отпътува за гр. Стара Загора на областно състезание. След положени усилия голямото предизвикателство - игра срещу отбор "Берое" донесе заслужено II място на момичетата. Честито!

Училищния отбор по волейбол /девойки 11-12 клас/ се представи отлично на общинското първенство по волейбол и завоюва III място в крайното отборно класиране. Честито!

На  16.11.2015г. се състоя баскетболен мач между ПГЛПТ и  ПМГ „Никола Обрешков“ 8-10 клас девойки. Мачът беше изключително труден, но нашите момичета с чест заслужиха купата и заеха 1-во място. Те се класираха първи на градския шампионат и се класираха за областния кръг в Стара Загора.

 

Дано да имат много  успехи напред в спота и живота!