Вече десет години Международният конкурс за ученици "Заедно в двадесет и първи век", организиран от фондация „Устойчиво развитие за България“ се радва на огромна популярност. И тази година стотищи деца от България, Сърбия, Хърватия, Украйна, Молдова, Литва и други европейски страни, взеха участие в конкурса в разделите: "България и Русия - заедно завинаги" и "Ние сме за мир!".

Пламен Димитров, ученик от 11 “б” клас на ПГЛПТ спечели ПЪРВА НАГРАДА на престижния Международен конкурс в раздел “Проза”. Нашият талантлив ученик възхити журито с философско есе на тема: “Аз съм с Русия - сега и всякога”.

На 17 юни 2016г. на тържествена церемония в Руския културно-информационен център в София пред руски дипломати, български депутати, светила в науката, културата и изкуствата, Пламен Димитров беше награден от председателят на фондация “Устойчиво развитие на България"  г-жа Станка Шопова с пет дневна екскурзия до столицата на Русия - Москва, а философското му есе беше представено от организаторите, като “най-талантливата и незабравима творба, която ще остане завинаги в сърцата им.”

Празненството се проведе при сърдечна атмосфера. Бяха представени руски и български песни и танци. На тържеството Грамота за отличната подготовка на ученика получи Тина Янева, мл. учител по Философия, която благодари на Руския културно-информационен център за отлично създадената организация.