Светът празнува на 21 януари Международния ден на прегръдката. Според традицията на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора.

В ПГЛПТ решиха тази година по повод 55-годишнината на училището-да отбележат денят със специална масова прегръдка. Всички желаещи се прегърнаха с усмивка на лице и усетиха смисълът на този специален ден.  Празникът се отбелязва за първи път през 1986 година в САЩ. В последствие бързо се разпространява в другите страни и се превръща в Световен ден на прегръдката.
Прегръдката съпътства хората от първите секунди на нашия живот. Тя е онази сигурност и любов, която дарява майката на бебето още от първите секунди живот. Прегръдката е свързана с допира, докосването, толкова важно за човешките емоции. Именно затова прегръдката е жизненоважна съставка от нашия живот, така както се нуждаем от въздух, вода и храна. Доказано е също, че с тялото казваме много повече, отколкото с думи. С прегръдката казваме: "Спокойно, аз съм тук!", казваме: "Обичам те!", казваме: "Извинявай, сгреших!".
Хората, които прегръщат, изпитват същото чувство на сигурност и любов, каквото и тези, които са прегърнати. 

 С „голямата” си прегръдка възпитаниците на гимназията не само почетоха Деня на прегръдката, но и показаха приятелство, толерантност и загриженост един към друг.

3.JPG4.JPG2.JPG1.jpg