Първият учебен ден на новата 2020/2021 учебна година отбелязаха в ПГ по лека промишленост и туризъм. Въпреки глобалната пандемия и рестрикциите породени от КОВИД-19, училищният двор на ПГЛПТ оживя отново с радостната глъч на ученици, учители, служители и гости на тържеството. Започват дни на учение и стремеж за повече и повече знание, дни, изпълнени с общуването с добри приятели-съученици, интересни училищни събития и празници. Пълен прием - 3 нови паралелки и 78 ученици в тях прекрачиха прага на училището за първа година. Новите ученици бяха най-развълнувани. На тях им предстои да опознаят училището и неговите традиции, учителите и своите съученици. Предстоят им запознанства и приятелства, повечето от които ще запазят за цял живот. И вълнуващи спомени от този кратък и неповторим училищен живот.Специалностите за новоприетите ученици са следните:

8а клас: „Електронна търговия" с класен ръководител Валентина Калчева

8б клас: „Екскурзоводско обслужване” с класен ръководител Тиня Янева

8в клас: „Кетъринг” с класен ръководител Невена КехайоваДиректорът на ПГЛПТ - Антони Илиев приветства новоприетите ученици и им пожела спокойна и успешна година. Той ги увери, че са направили верният избор и изрази надежда, че с достойнство ще носят званието ученици на ПГЛПТ. С много настроение и бурни аплодисменти бяха посрещнати и изявите на училищните таланти - Любомир Фънев и Йоана Иванова. Директорът на ПГЛПТ г-н Антони Илиев заяви още, че екипът винаги е бил в основата на успеха на гимназията и благодари на колектива на ПГЛПТ за положените усилия и труд.

Нека радостта и чувството за празник от първия учебен ден останат в сърцата на всички нас, за да осъществим задачите и постигаме общите си цели с по-голяма лекота и устременост.

Честит празник!!!

IMG_8993.JPGIMG_8878.JPGIMG_8886.JPGIMG_8922.JPGIMG_8954.JPGIMG_8883.JPGIMG_9030.JPG