Родолюбиви жители и гости на Казанлък споделиха честването на 112 години от обявяването на Независимостта на България на площад „Севтополис“ до емблематичната Лъвова чешма. Кметът на Община Казанлък поздрави гостите на тържеството - Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, граждани, ученици. Представителна група от училището, водена от преподавателите Невена Кехайова и Симеон Кушев, взе участие в честването на 112 години-Независимост на България. Бе осветено и знамето на Професионалната гимназия.

Българският литературен класик акад. Антон Дончев се обърна към присъстващите с притча за пътя на Доброто и Злото и свещеното право на личен избор, за окуражителната философска мисъл „И това ще мине“.

Водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан, в съслужие със старозагорски и казанлъшки духовници.

Община Казанлък и Народно читалище „Жар – 2002“ за първи път организираха съвместно тържественото честване на 112 години Независима България. По инициатива на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова от 2015 година, в Деня на независимостта до Лъвовата (Царската) чешма бе извършено освещаване на училищните знамена. В кратка литературно-художествена композиция читалищните дейци и актьори от Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ пресъздадоха емоцията на историческия момент от 1908 година.

IMG_9211.JPGIMG_9241.JPGIMG_9239.JPGIMG_9265.JPGIMG_9234.JPG